LELAKI DIBULI, PEMBULI DITANGKAP SELEPAS VIDEO VIRAL

Lelaki dibuli, pembuli ditangkap selepas video viral! Lelaki dibuli, pembuli ditangkap selepas video viral! Tujuh kanak-kanak lelaki ditahan kerana merusuh berhubungan dengan serangan ke atas seorang remaja di Kunak, Sabah selepas rakaman kejadian itu tular di sosial media. Ketua Polis Daerah Kunak, Superintendan Sabarudin Rahmat berkata, penahanan itu susulan laporan polis yang dibuat oleh mangsa […]

Lelaki dibuli, pembuli ditangkap selepas video viral!

Lelaki dibuli, pembuli ditangkap selepas video viral! Tujuh kanak-kanak lelaki ditahan kerana merusuh berhubungan dengan serangan ke atas seorang remaja di Kunak, Sabah selepas rakaman kejadian itu tular di sosial media.

Ketua Polis Daerah Kunak, Superintendan Sabarudin Rahmat berkata, penahanan itu susulan laporan polis yang dibuat oleh mangsa yang diserang.

Dakwa serangan itu dikatakan berlaku dua minggu lalu, pada 28 Disember 2021 di Kunak Tapak Tamu, yang terletak di bahagian Tawau di pantai timur Sabah.

Semua kanak-kanak yang terlibat termasuklah pengadu, berumur antara 14 dan 17 tahun.

Kisah pelajar mangsa buli yang SAMAN sekolah dan | AskLegal.my

https://asklegal.my/p/pelajar-mangsa-buli-saman-sekolah-dan-kerajaan-rm2-juta

“Motif serangan adalah disebabkan menjual barangan bundle yang dibeli secara kolektif bersama rakannya yang lain dan hasil tidak dibahagikan secara adil.

“Apabila rakannya mengetahui, pengadu sendiri minta untuk dihukum dengan meminta rakannya memukulnya.” Kata Sabarudin dalam satu kenyataan akhbar.

Anggota polis itu berkata bahawa pengadu membuat laporan itu selepas menonton video yang disiarkan di Facebook ‘Orang Kunak’ yang menggambarkan serangannya.

Imej tular memaparkan insiden pergaduhan sekumpulan remaja di Kunak.

https://www.bharian.com.my/berita/kes/2022/01/909477/isu-niaga-punca-remaja-gaduh-7-ditahan-polis

Menurut Sabarudin, pengadu dan rakannya berdamai selepas serangan itu. Tambahnya, pengadu mendakwa dia tidak mengetahui bagaimana video itu muncul kerana kejadian itu berlaku suatu ketika dahulu.

Tambahnya, mangsa tidak mengalami sebarang kecederaan serius akibat serangan itu tetapi kes disiasat mengikut Seksyen 147 Kanun Keseksaan kerana merusuh.

Video tular itu menunjukkan seorang budak lelaki dipukul oleh tiga yang lain manakala dua cuba menghalang mereka.

Rakaman itu berakhir dengan mangsa rebah ke tanah dan terbaring.

Senior Editor
Share this:

Comments

No comments yet. Leave a reply to start a conversation.

Comments are closed

Subscribe to Zoned

By signing up, you agree to receive our newsletters and promotional content and accept our Terms of Use and Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.

ADVERTISEMENT

Recommended

ADVERTISEMENT