Take a fresh look at your lifestyle.

Kronologi kematian Sandra Dianne – “Brek mengejut”

154

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Baru-baru ini kita dikejutkan dengan kepergian seorang penyanyi yang juga bintang Big Stage iaitu Sandra Dianne disebabkan kemalangan jalan raya.

Dipercayai kemalangan itu berlaku disebabkan mangsa brek mengejut secara tiba-tiba sebelum kereta yang dipandu hilang kawalan dan terbalik.

Sebelum kemalangan berlaku dikatakan, mangsa pada ketika itu dalam perjalanan menuju ke Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya untuk latihan penuh konsert Big Stage 3 minggu keempat yang berlangsung pada malam tersebut. Namun malang tidak berbau, kemalangan yang berlaku telah meragut nyawa mangsa.

Menurut Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Selangor, Superintendan Azman Shariat berkata dalam kejadian sekitar jam 2.30 petang semalam di Lebuhraya Utara Selatan Hubungan Tengah (Elite), berhampiran Subang Jaya, kereta mangsa  melanggar sisi kiri sebuah Nissan Almera yang berada di hadapannya akibat hilang kawalan. Pada ketika itu, mangsa memandu di lorong kanan sebelum tiba-tiba brek secara mengejut lalu melanggar dua lagi kenderaan yang berada di lorong yang sama. Azman juga berkata, kereta yang dipandu mangsa terbalik setelah merempuh tiga buah kenderaan.

Disebabkan kejadian ini, mangsa telah mengalami kecederaan di kepala dan meninggal dunia di Hospital Putrajaya, awal pagi pada 11 September 2020.

Sumber : MyMetro

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comments are closed.